A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának megbízásából és támogatásával a „KMKSZ” Jótékonysági Alapítvány pályázatot hirdet a Kárpátalja magyarlakta településein élők digitális felzárkóztatásának elősegítésére. A pályázatban széles sávú optikai hálózathoz való csatlakozás és azon 1 havi előfizetés biztosításának költsége kérvényezhető.

Pályázatot nyújthat be a szomszédos államokban élő magyarokról szóló törvény hatálya alá tartozó, Ukrajnában állandó lakcímmel rendelkező, magát magyarnak valló, természetes személy és a Kárpátalján működő magyar, vagy részben magyar tannyelvű oktatási intézmény valamint a legalább 20%-ban magyarok lakta községekben működő egészségügyi, szociális, kulturális, közművelődési intézmények.

A pályázat benyújtásának egyik feltétele, hogy a természetes személyként pályázók esetében, amennyiben a szolgáltató cég kábeltévé szolgáltatást is nyújt, a szándéknyilatkozatának igazolnia kell, hogy a szolgáltató a TV21 Ungvár csatorna kábeles vételi lehetőségét biztosítja. A pályázatokat 2021. április 7. és 2021. május 7. közötti időszakban lehet benyújtani az alapítvány regionális irodáiban. A pályázattal kapcsolatos kérdésekre a kmkszja@gmail.com e-mail címen kérhető tájékoztatás.