Ukrajnában a karantén szigorítása ezúttal meghatározott időpontok és feltételek mellett kell, hogy történjen annak érdekében, hogy a lakosság kellőképpen fel tudjon rá készülni. Erről Marina Bardina, a Nép szolgája párt parlamenti képviselője beszélt az Ukraina 24 csatornán.

A képviselő megjegyezte, hogy a vállalkozások számára ez azért is fontos, hogy meg tudják tervezni az üzleti tevékenységüket.

A kormánypárti képviselő megjegyezte, hogy az Ukrán Legfelsőbb Tanács elfogadta azt a határozatot, miszerint a lakosságot a teljes leállás előtt 7 nappal kell értesíteni. Viszont még ez is kevés, tette hozzá Bardina. Véleménye szerint a lakosságot legalább 2-3 héttel korábban kell erről tájékoztatni.

Ukrajnában az eddigi nem hivatalos sajtóértesülések szerint két lehetséges időpont jöhet szóba a teljes körű karanténnal kapcsolatban: vagy a december 25-től január 17-ig, vagy a december 7-től 20-ig tartó időszak. Viszont fontos megjegyezni, hogy hivatalosan az ukrán kormány eddig csak annyit közölt, hogy megfontolják a teljes leállást, ezért előbb megvárják a harmadik hétvégi karantén eredményeit, amit december első napjaiban fognak megkapni.