Az ukrán kormány két forgatókönyv lehetőségét fontolgatja a karácsonnyal és az újévvel kapcsolatban, amikor is két hétre bezárnák az állampolgárokat otthonaikba. A hírt az APnews közölte saját forrásra hivatkozva.

Az első forgatókönyv szerint december 24. és január 14. között szigorú karantént vezetnének be az országban, melynek során betiltanák a tanintézmények, hotelek, szépségszalonok, szórakozóhelyek működését. A nem élelmiszert árusító üzleteknek és szupermarketeknek azt tanácsolják, hogy hosszabbítsák meg munkaidejüket, hogy elkerüljék a tömeg kialakulását, az éttermek és kávézók csak kiszállításra dolgozhatnak. Az utcai karácsonyi vásárokat engedélyeznék, azonban csak abban az esetben, ha nem helyeznek ki székeket és asztalokat a vendégek számára.

A másik forgatókönyv alapján két részben vezetnék be a szigorításokat: december 1–15.-e, illetve december 30. – január 15.-e között. A köztes időszakban engedélyeznék a bevásárlóközpontok látogatását, a karácsonyi vásárok és koncertek szabadtéri megszervezését, a klubok és szórakozóhelyek nyitva tartását, 50%-os telítettséggel.